Hopp til innholdet

Unngå YouTube blokkering med NordVPN

Unngå YouTube blokkering med NordVPN

Når man bruker YouTube, kan man oppleve at man løper inn i begrensninger på hva man kan se og hva man ikke kan se. Dette er fordi plattformen er en av de sidene på nett med aller strengest begrensninger, og det kan i mange tilfeller være helt individuelt fra land til land, hva som er tilgjengelig for seerne. Dette er det selvsagt grunner til, men som seer, vil man jo selvsagt gjerne ha muligheten til å se på det man vil – og heldigvis finnes det løsninger som gjør det mulig!

Det er ikke uvanlig at man blir nektet adgang til å se noe på nettet. Faktisk er det en helt vanlig praksis at noe innhold er blokkert fra de som for eksempel bor i enkelte land, eller som for eksempel bor utenfor enkelte land. Det er mange grunner til dette, og alt fra statlige reguleringer til spørsmål som handler om opphavsrett. I Norge er det for eksempel mulig å se på NRK helt gratis på nett, men bare hvis man oppholder seg i Norge. Utenfor Norge er det meste innholdet blokkert.

En annen type blokkeringer, er for eksempel blokkeringer på arbeidsplasser, der enkelte sider, som for eksempel YouTube kan være blokkert. Men det er en måte å unngå dette på – nemlig gjennom VPN, som gjør det vanskeligere for sidene du besøker å se akkurat hvor du befinner deg, og dermed kan man omgå noen av de restriksjonene som finnes der ute. Og NordVPN er en av de aller beste når det kommer til dette, og perfekt hvis du vil bruke det til for eksempel YouTube.

Problemfri surfing på YouTube

Det er mange som ikke vet hvor enkelt det faktisk er å fjerne de begrensingene som man kan oppleve på nettet når det kommer til blokkeringer av inneholder basert på hvor man er i verden, og NordVPN er en av de aller mest populære måtene å gjøre dette på. Dette er nemlig en tjeneste som gjør det mulig for deg å koble deg opp mot eksterne servere i stedet for bare din egen, og dermed kan det se ut som at IP-adressen din er et annet sted enn den er.

Hvis du er i Norge kan du for eksempel koble deg opp på en ekstern server et sted i utlandet, og få det til å se ut som at du befinner deg i for eksempel USA eller England. På den måten kan du få adgang til masse forskjellig innhold på flere forskjellige sider på nettet, som har disse begrensingene, blant annet YouTube. Da kan du se på alt det du vil helt uten avbrytelser eller problemer og samtidig få en trygg og sikker adgang.

Ikke helt problemfritt likevel?

Når det kommer til å bruke VPN-tjenester til å flytte hvor det ser ut som at man er, rent geografisk, kan det hende at man samtidig selv blir utsatt for risiko, og det vil man jo absolutt helst unngå til enhver pris. Det er flere grunner til at det kan være usikkert å bruke VPN-tjenester, men i hovedsak er det fordi Proxyer ikke krypterer internett-forbindelsen din. Dette gjør deg til et enkelt bytte for kriminelle på nettet, og det ønsker man selvsagt ikke. Faktisk kan det være ganske problematisk.

Men med NordVPN er internett-forbindelsen din faktisk kryptert, noe som gjør det til en trygg måte å få tilgang til disse kildene på. På den måten kan du nyte at Chrome- eller Firefox-nettleseren din er sikret, mens du koser deg med å se på sider som YouTube helt uten begrensinger. Ikke dumt akkurat. Full adgang og privat og sikker kommunikasjon samtidig.

Fordeler ved NordVPN

Det er mange grunner til at man bør bruke litt ekstra tid på å velge hvilken VPN-tjeneste man ønsker å bruke, og det å kunne velge en som både kan gi deg akkurat det du ønsker, samtidig som at du kan oppleve den beskyttelsen du fortjener. Dette er bare noen av de få tingene man kan oppleve når man velger en tjeneste som NordVPN, for det er mange andre fordeler ved å velge dem også.

Det er primært tre ting som gjør at dette er en tjeneste som absolutt er verdt å velge, og kan deles inn i de følgende, til tross for at det også er mange flere.

  • Trygg og sikker strømming på farta. Når vi er på farta er det ofte litt problemer med bredbånd og altmulig annet, men med denne tjenesten får du en problemfri strømmetjeneste – uansett hvor du er.
  • CyberSec beskytter deg mot reklamer og skadelig programvare.
  • Og faktisk er de den raskeske VPN-tjenesten som finnes!