Hopp til innholdet

Stemmeteknologi

Stemmeteknologi

Stemmeteknologi er en av de beste tingene vi har sett på lenge. Det har jo i all tid vært tilgjengelige båndopptakere. Du kjenner de kanskje igjen fra filmer eller serier om 50-tallet der karakteren dikterer inn et viktig brev på en kassett som han så gir til sekretæren sin. Deretter tar sekretæren og hører på opptaket og skriver brevet ned. Dette fordyrende mellomleddet slipper ganske enkelt nå med dagens teknologi.

Stemmeteknologi - en ny måte å jobbe på

Stemmeteknologi må være toppen av kransekake som er produktivitet. Det er få ting som gjør at du raskere kan komme i gang med å gjøre noe på en pc eller mobil.

Unntaket fra dette må være om det kommer en teknologi som kan lese tanker, men det er et tema for en annen gang. Stemmestyring betyr at du enten kan diktere en tekst.

Eller at du kan styre maskinen eller mobilen ved å si ulike kommandoer. De fleste av oss kjenner jo til dette i dag via Siri på iPhone og Google på Android.

Stemmestyring som fungerer

Til å begynne med var det ikke alltid at dette fungerte på norsk. Men nå i dag så er både Siri og Google blitt smarte nok til å forstå godt hva vi mener.

Kunstig intelligens er grunnen til at vi har fått det slik. Den har gradvis lært seg mer og mer hva det vi sier betyr. Dermed har den blitt smartere og den kan tilpasses hver enkelt person. Slik som at den kun hører på din stemme og ingen andres.