Hopp til innholdet

Slik kan du få det perfekte hjemmekontoret

Slik kan du få det perfekte hjemmekontoret

Hjemmekontor har blitt mer og mer populært de siste årene og det er mange som begynner å se verdien i å kunne delvis jobbe hjemmefra. Når man tilbringer mye tid hjemme så er det viktig å ha et godt arbeidsmiljø å jobbe i, både for konsekrasjonens skyld og for kroppen skyld.

Selv om at det av og til kan virke fristende å bli liggende i sengen å jobbe derfra, så er ikke det godt for hverken kroppen eller konsentrasjonen. Det er også viktig at du ikke jobber fra sengen i forhold til søvnen din. Om du jobber fra sengen så forbinder både hodet og kropp sengen med noe annet enn søvn og det kan derfor bli vanskeligere å sove om natten. Derfor er det viktig at du lager deg en god stasjon der du kan jobbe fra.

Optimer plassen du jobber på

For det første er det viktig at du jobber i godt lys. Om du ikke får inn nok naturlig lys så er det viktig at du har en god lampe på pulten eller plassen du jobber på. Du vil også vinne mye energi på å ha godt lys og du vil raskt merke at du blir mindre sliten. Vi anbefaler også at du prøver å holde plassen så ryddig som mulig. Kanskje brukes dette bordet også som sminkebord eller noe annet, men prøv å rydde unna så mye som mulig slik at du har god plass og slik at ikke konsentrasjonen går bort til unødvendige ting. Det kan være en ide å finne et godt oppbevaringssystem dersom pulten eller bordet brukes til mye annet ellers i hverdagen.

For at kroppen skal ha det godt på hjemmekontor så er det viktig at du har en god stol. Vi anbefaler at du har en form for pute eller myk stol slik at du ikke får vondt i den nedre delen av ryggen. Du bør også passe på at stolen har en god stol rygg slik at du kan lene deg tilbake når det trengs. Ellers er det en god ide å få hevet datamaskinen litt slik at albuene ikke lenes på bordet og slik at du får hevet blikket litt. På den måten så får du en bedre positur og holdning og du vil få mindre smerter i rygg, skuldre og nakke. Dette gjelder også om du skriver i en skrivebok, fordi da slipper du å lene deg over boken.