Hopp til innholdet

Google translate – et verktøy til livet

Google translate – et verktøy til livet

Det er nesten umulig å se for seg en verden uten internett, en verden uten google, en verden uten google translate. Men det er faktisk ikke så veldig lenge siden at verden så helt annerledes ut, og tilgang på internett var noe man kanskje ikke hadde hjemme, og ordbøker var det stedet man slo opp oversettelsene sine – ikke nettet. Sånn er det heldigvis ikke lenger, og verktøy som google translate, er med på å gjøre verden enklere og skape mer romslighet og forståelse.

Det å kunne kommunisere med andre på tvers av språk og kultur er noe som bare har blitt mer og mer viktig i samfunnet vårt, og det er noe som vi nesten tar som en selvfølge i dag. Og en av de tingene som har gjort avstanden mellom både språk og kulturer er både google og google translate.  Det er mange bra steder på nettet som snakker om viktige ting vi burde fokusere mer på, og mindshare er ett av dem. 

Verktøy som bringer oss sammen i hverdagen

Det er mange ganger i løpet av en uke at vi kanskje trenger å oversette noe, og der man før i tiden måtte hjem og sjekke i en ordbok, eller snakke med noen som skjønte begge språkene for å kunne danne seg et inntrykk av hva man burde si på det språket man snakker eller ville snakke, er an i dag bare noen få tastetrykk unna å ha alt man trenger for å finne svaret på det man lurer på med en gang. Det å kunne hoppe over mellomleddet gjør det mye enklere for oss å bli forstått og ikke minst også å forstå andre.

Og det å kunne forstå andre, er på ingen måte likegyldig, uansett om det er i privatlivet eller om det kanskje til og med er på jobb. Det at man har mulighet til å slå opp noe på google translate for å dobbeltsjette noe før man for eksempel skriver noe til noen, er veldig fint. Og når man kanskje jobber i internasjonale miljøer kan det fort skje misforståelser hvis man kanskje ikke snakker på sitt eget språk, og de andre heller ikke gjør det, og her er greit å finne ut av ting sikkert før man reagerer.

Bygg nye vennskap

Det er også et verktøy som har gjort det mye enklere å bli venner med personer på tvers av andre språk og kulturer, fordi man har google translate som et verktøy til å kunne sjekke ting hvis man er i tvil om hva noen mener. For når begge to for eksempel kommuniserer på engelsk som felles språk i stedet for sine egne respektive språk, og det kan skape misforståelser.

Så det å kunne dobbeltsjekke og være helt sikker på hva den andre mener, kan gjøre at man enklere kan knytte tette og gode relasjoner til andre man kanskje ikke ellers føler at man hadde hatt mulighet til å gjøre. Det har også blitt lettere å kjapt sjekke noe sånn at man er sikker på at man sier det man prøver å si og ikke noe annet.