Hopp til innholdet

Hvordan spille Hopp i havet

Hvordan spille Hopp i havet

Hopp i havet er et morsomt og enkelt spill som kan spilles av barn i alle aldre. Alt du trenger er litt plass og noen få forsyninger, og du er klar til å hoppe i gang!

Kort forklart 

I et vanlig kortspill med kort, lager man seg «vanndyp» ved å legge alle kortene rundt omkring og usammenhengende på bordet. Man prøver så å samle like (etter likhet fra en spesifisert side) via spørsmål til hverandre ved hjelp av én viser. Hver gang svaret er «nei», må man hoppe i «havet».

Deltagere 

Når man spiller hopp i havet, vil det være mellom 2-5 spillere. Det må minst være to spillere for at spillet skal fungere.


Antall kort

Hele kortstokken, altså 52 kort blir brukt når man spiller hopp i havet, men jokere er ikke inkludert i dette spillet. Hver spiller skal få utdelt syv kort, med resten plassert med forsiden ned på rad ved siden av «havet» med forsiden opp slik at alle baksidene vil være synlige for alle spillere. Fordel kortene jevnt rundt bordet slik at de ligger hauger på andre hauger. Disse kalles «havet».


Målet med spillet

Det handler om å samle fire like kort – fire kort med identiske (samme) verdier. Hvis vi for eksempel har et ess og fem og to tiere, kaller vi det «en straight», og vi vil samle disse fire kortene og legge dem oppå hverandre med ett kort bare delvis over kanten på et annet kort.
Spilleren som har flest «løp» eller sekvenser vinner.

 Slik spiller man

Turen går som vanlig, rundt klokka. Når det er din tur, kan du spørre en av de andre om å sikte et bestemt kort for deg. Det kan for eksempel være «Har du noen knekter?» Hvis du har fulle hånda selv, kan du spørre om femer.

Den spilleren du spør har minst én kort av verdien du ønsker, og vedkommende må gi deg alle kortene den har av samme verdi. Du så skal forsøke å få andre spillere til å gi deg et presten kort.

Hvis personen som spør deg ikke har det kortet du trenger, så skal personen svare «hopp i havet «. Da må du trekke et tilfeldig kort fra havet istedenfor. Etter det er turen din slutt, og næste spiller tar sin tur.

Kortspill

Kortspill er ikke bare for voksne. Det finnes mange kortspill som barn og unge også kan spille. Her er noen alternativer:

1. Monopol – Dette klassikeren har vært en favoritt i årevis, og det er en flott måte å lære barna om penger og økonomi.

2. UNO – Et annet klassisk kortspill som er moro for alle aldre. Lær barna dine grunnleggende regler om farge- og tallkombinasjoner gjennom UNO.

3. Krig – En enkel, men allikevel morsomt kortspill som barn ofte liker veldig godt. Lær barna dine strategi og taktikk gjennom dette spillet.

Spill som ikke er kortspill

Når det gjelder spill som ikke er kortspill, er det fortsatt mange alternativer å velge mellom. For eksempel kan du spille brettspill, puslespill, videospill eller andre typer spill med familie og venner. Dette er noen gode måter å tilbringe tid sammen på, og det er også en fin måte å lære nye ting.