Det er flere robotstøvsugere enn noen gang på markedet i dag, og de har kommet langt fra den aller første, og er jevnlig å se på lister over støvsuger best i test, men hvordan fungerer disse egentlig og hva må du tenke på når du har en liten hjelper trillende rundt om i leiligheten?
La oss se på dette før du går og ser på støvsuger best i test lister hvor du ofte finner en robot, eller flere, da de virkelig har kommet seg langt i effekt og brukervennlighet – dessverre, det er noen ting du enda må ha klargjort.
Hvordan fungerer robotstøvsugere?
Ved hjelp av navigasjonsverktøy som sensorer, lasere og kameraer, jobber en robotstøvsuger seg rundt i hjemmet ditt, suger opp kjæledyrhår, smuler og skitt i søppelkassen fra harde gulv som tre, fliser og laminat, og lavtliggende tepper og områder tepper.
Avanserte roboter har ofte muligheten til å kartlegge og lære plassen din, slik at du kan stille inn roboten til å rengjøre bare ett rom eller et spesifikt område, mens billigere modeller inkluderer grenselister som du plasserer på gulvet for å holde roboten der du vil. den. Selv rimelige modeller har falldeteksjonssensorer som hindrer dem i å falle ned trapper.
Mange støvsugere er smarte og fungerer med apper for å hjelpe deg med å planlegge rengjøringsøkter og noen av robotstøvsugerne i øvre sjiktet tilbyr synkronisering med Amazons Alexa, eller Google Assistant, og andre digitale stemmehjelpemidler for en virkelig håndfri opplevelse. Alle robotstøvsugere går automatisk tilbake til ladedokkene sine for å lade opp, og noen kan til og med stoppe en rengjøringsøkt, lade opp og fortsette rengjøringen der den slapp. Hvis du har kjæledyr – vurder en modell med en gummibørsterulle. Det blir fort lettere å ta vedlikeholdet da, for ja – det er noe vedlikehold du selv må ta. Både av støvsugeren og forberedelser før du setter den i gang.
Hva du må ha gjort selv
Selv robot støvsuger best i test kan ikke gjøre hele jobben alene, det er jo tross alt en heller simpel konstruksjon og programvare. Samt, om du støvsugde selv hadde du og hatt litt å gjøre på rundt selve støvsugingen. Så husk på følgende før du slipper roboten løs:
Før roboten begynner å rengjøre, plukk opp små gjenstander du ikke vil ha støvsugd og sørg for at strømledninger, klær, teppefrynser og persienner er gjemt bort. Med mindre du bruker en våtmopp-støvsuger, rens opp alt vått søl. Etter rengjøring, tøm støvbeholderen og tørk av sensorene og ladekontaktene med en myk klut slik at roboten kan navigere mer nøyaktig og få en bedre forbindelse med laderen. Alt i alt, ganske likt det du selv måtte gjort før du med en manuell støvsuger gikk i gang. Men, med roboten kan du ha den gående hjemme når du er vekk og komme tilbake til et rent hus, bare husk å tømme den. Alt kan du styre fra en app om du går for rett modell, og integrere i din digitale hverdag. Både gøy og effektivt!