Før møtte vi våre bedre halvdeler på pub, eller gjennom venner eller kollegaer. Det hender selvsagt fremdeles, men ikke i like stor grad som før. I dag er det apper og online nettdating som gjelder, spesielt for de unge.

Hvem er online daterne?

I Norge oppgir 21 % av personer over 18 år at de bruker online dating-tjenester månedlig eller oftere. Blant disse oppgir halvparten at de bruker Tinder månedlig, mens 31 % sier at de bruker appen Happn månedlig eller oftere.

Fordelt på kjønn er forskjellen stor. Blant Internettbefolkningen erklærer 28 % av menn at de bruker online dating-tjenester månedlig, mot bare 13 % av av kvinnene.

 

Illustrasjon av datingfrekvens online menn vs kvinner
Illustrasjon av datingfrekvens online menn vs kvinner

 

De unge er mest aktive

Ikke overraskende ser vi at i aldersgruppen 18-24 år bruker 4 av 10 online datingtjenester minst en gang i måneden. Andelen synker med alderen.

Hva er sannsynligheten for å finne kjærligheten på nettet?

Og helt til slutt … Ifølge vårt matchparameter* er det i utgangspunktet dobbelt så sannsynlig at du finner kjærligheten på en online datingtjeneste hvis du er kvinne, kontra hvis du er mann.

*Mindshares matchparameter tar ikke hensyn til følgende variabler: utenlandske datingsider/profiler, dårlig bildekvalitet/manglende utfylte profiler, seksuell preferanse, personer som søker sidesprang, matcher som ikke matcher m.m.

Happy Valentine!

xoxo Team Mindshare

 

Kilder: LIVE Panel 2018/2019, Mindshare: Mindreader Wave 8 (18).