I Unrulys Future Home i London er det meste knyttet opp mot internett. Mindshare har vært på besøk.

Siden den første iPhonen kom på markedet har det skjedd enormt mye i den digitale og virtuelle verdenen. For noen år siden hadde jeg en samtale med en av mine professorer, han mente at vi nå var på toppen av den teknologiske utviklingen, og at utviklingstempoet ville avta. Det virker ikke som om han hadde rett.

Et av de kanskje største utviklingsområdene vi ser i dag er knyttet til bruken av stemmeaktivert teknologi. Nylig fikk jeg lov til å besøke Unruly UK sine lokaler i London. Dette kontoret er ikke helt som andre kontorlokaler. Bak en ti meter lang grå betongvegg, skjuler det seg noe helt spesielt. En leilighet.

Fremtidens leilighet

Leiligheten er moderne innredet, med alt man forventer å finne i en 150 kvadratmeters leilighet i London sentrum, pluss litt til. Denne leiligheten er nemlig et fremtidsprosjekt mer enn et kontor, innredet med det nyeste av teknologi for å kunne svare til nesten et hvert behov man måtte ha. At Internet of Things (IoT) er en bransje i sterkt vekst har jeg ingen problem å tro på etter jeg har sett dette.

Alt ser normalt ut…

Fire prosjektorer lyser opp murveggen på vei inn i leiligheten, og en film tar oss med gjennom skogen, menneskets første hjem, før døren lyses opp. Vi er klare, klare til å se hvordan fremtiden ser ut. Alt ser tilsynelatende ut som et vanlig hjem, helt til Simon Gosling, futurist hos Unruly UK, begynner å snakke. Han informerer leiligheten om at han er hjemme og vipps, så er lyset på, det er fyr i peisen, TV’en lyser opp, og lett musikk spiller i bakgrunnen.

Simon spør så om å få de siste nyhetene, og leiligheten skjønner at han ønsker dagens høydepunkter. En stemme begynner å lese opp nyhetene fra de mediene Simon er interessert i.

Alle lyspærene i leiligheten er fra Phillips sin Hue-linje, og er koblet opp mot det trådløse nettverket. Gjennom en Alexa-enhet fra Amazon og en fjernkontroll med mikrofon kan Simon, styre lysene i alle rom.

Han kan selvsagt bestille alt som måtte mangle i fremtidens hjem ved kun å bruke stemmen, fra oppvaskmiddel via bøker til en ny TV. Simon mener at innen 2020 (det er bare to år til!), så vil halvparten av alle internettsøk bli gjort ved hjelp av tale.

På nettsiden til #futurehome kan du selv besøke leiligheten og se hvor mange ting som kan styres ved hjelp av stemmen.

Talesøk på Google

50 % av alle Google-søk går til Amazon. Vi testet å bestille varer fra Amazon i vår podkast «Open Mind» for et par uker siden, ved hjelp av Alexa. Her kan du høre hvordan det gikk.

Podkaster om stemmestyrt teknologi

Simon Gosling er altså futurist i Unruly, hvilket betyr at han spår om fremtiden basert på nåværende trender. Du kan høre mer om hvordan han mener fremtiden vil bli i en tidligere podkast, live fra vårt event Huddle. Du finner Simons besøk i podkast-studioet på 32:40.

I en tidligere episode kan du høre mer om talesøk og stemmestyrt teknologi. I episode 4 har vi besøk av Mindshare UKs Jeremy Pounder. Hør den på Soundcloud.

Du finner link til alle podkastene våre her på bloggen.

Hvis du lurer på noe rundt stemmestyrt teknologi må du gjerne kontakte skribenten av denne bloggsaken, Kim-André S. Rønning.

Her ser du noen av punktene i leiligheten som kan aktiveres eller styres ved hjelp av stemmen:

Illustrasjonsfoto fra #futurehome Unruly
Illustrasjonsfoto fra #futurehome Unruly