Vår programmatisk-sjef Fredrik Enersen har fått en chip implantert i hånden sin. På kontoret er noen imponerte, andre mer skeptiske. Da han fortalte om det hos Mindshare ropte halve kontoret «Uæh!», mens resten ropte «Jeg vil også ha!».

Teknologiske nyvinninger

For noen uker siden besøkte vi Mindshare Sverige sitt event Huddle, som forberedelse til vår egen Huddle i november. Det handler om å heve blikket mot fremtiden, diskutere bransjens utfordringer og teste teknologiske nyvinninger. Og nyvinninger fikk vi jammen testet, da en mann fra Biohax skjøt en glassampull med en chip inn i hånden til Fredrik.

Fredrik får implantert chip av Jowan i Biohax
Her får Fredrik implantert chip av Jowan i Biohax

 

Hva skal man med en chip i hånden?

– Mange har spurt hva jeg skal med chippen, sier Fredrik Enersen. Chippen har Near Field Communication-teknologi (NFC), og alt som bruker denne teknologien kan i teorien legges inn i chippen i stedet for på et kort eller i en app. Fredrik har visittkortet sitt i chippen, og de som har en Android-telefon kan bare legge den oppå hånden hans for å få lastet opp kontaktkortet.

– Spørsmålet er om det er litt for nytt, slik at mine ønsker om å få en billett eller et bankkort på chippen blir blankt avslått.

Fredrik forteller at det første han gjorde var å få flyttet nøkkelkortet til Mindshares kontor i Sjøfartsbygningen over på chippen.

– De andre i Mindshare har kantinekortet sitt i nøkkelkortet, mens jeg nå betaler lunsjen min med hånden. Det er gøy å se ansiktene til de bak meg i køen når jeg holder hånden opp foran scanneren.

Her kan du se hvordan Fredrik nå åpner døren inn til Mindshare ved hjelp av hånden sin:

Neste skritt: trikkebilletten

Neste prosjekt er å sjekke med Ruter om Fredrik kan få månedskortet sitt på chippen.

– Så lenge de har NFC-teknologi bør det gå bra, hvis de i skranken på Ruter Jernbanetorget lar seg overtale, sier Fredrik.

Følg med her på Mindshares blogg for å se hva de sier.

Kontakt gjerne Fredrik Enersen, Head of Programmatic i Mindshare, hvis du vil høre mer.