Pokémon GO skjer akkurat nå. BIG TIME. På alle fronter.

Sosiale medier, nyhetsmedier, varemerker, myndigheter – alle finner en anledning til å skrive om det eller bli en del av trenden. En hel medieverden har gått mann av huse, og spillet er egentlig kun sluppet i USA – og i dag også i UK. Pokémon GO lar deg veksle mellom den virkelige og den virtuelle verdenen i jakten på Pokémon.

Spill-appen er den mest nedlastede appen i USA. Tid brukt er høyere enn for Instagram og Snapchat. Og spillprodusenten Nintendos aksje har økt med ca 58% siden lanseringen for mindre enn to uker siden.

Hva skjer?

Mange før oss har skrevet utførlige og innsiktsfulle artikler om dette. Her er tre lesverdige artikler:

Kort oppsummert, hva har Pokémon GO ført til så langt?

  1. Augmented Reality (AR) har takket være Pokémon GO virkelig skutt fart. Appen viser for det brede publikum hvor fantastisk teknikken og dens potensielle kraft er. Vi kommer helt sikkert til å se en flodbølge av aktører (merkevarer, spillskapere og myndigheter) som hopper på AR-toget det kommende året.
  2. Takket være Pokémon GO er det tydelig at et mobilspill kan ha en lignende samlende kraft som vi tidligere kun har sett i den fysiske sportens verden. Kanskje kan dette få stilnet kritikken fra tvilerne som fortsatt hytter med neven mot TV- og dataspill (E-sport)? Plutselig er voksne menn og kvinner ute og leter etter virtuelle monstre – og alle elsker det.
  3. Uventede inntektsmuligheter dukker til stadighet opp for den som er kreativ og rask på labben. Vi har sett mange eksempler på alt fra små kafeer, museer og store elektronikkbedrifter som har funnet muligheter til å lokke til seg nye forbrukere (jegere), ved hjelp av Pokémon GO.

 

Snart kommer det til Norge, men om du vil tyvstarte kan du se på TV 2 sine tips om hvordan du kan laste ned Pokémon GO selv om spillet ennå ikke ligger i de norske app-butikkene.

Denne bloggposten ble opprinnelig publisert på Mindshare Sverige sin blogg.

Kontakt oss i Mindshare om du vil være med på det som skjer på den digitale fronten.