Google har nå lansert Gboard, et nytt tastatur for iOS-enheter (Apple-produkter). Tastaturet lar deg søke i Google direkte i alle apper som bruker tastatur, som Facebookstatusen du skriver akkurat da, eller i en sms. Slik kan du gjøre søk på nettet uten å forlate appen du er i.

Mange funksjonaliteter i Gboard

Funksjonalitetene inkluderer muligheten til å søke etter en restaurant-adresse, flight-informasjon eller en YouTube-video. Du kan dra svaret (søkeresultatet) direkte inn i meldingen, enten det er for eksempel en sms eller en Facebook-melding.

Søkesreultatet er basert på Googles vanlige mobilsøk-algoritmer. God organisk plassering blir dermed enda viktigere enn før, og understreker viktigheten av gode strategier for tilgjengeliggjøring av informasjon på mobilen.

Du kan også søke etter en emoji eller gif, og en annen fiks funksjonalitet er at du kan la fingeren gli fra bokstav til bokstav når du skriver:

gboard_still_emojiGifSearch

På få uker har tastaturet kommet på Topp 25-listen over gratis-apper i App Store i USA. Tastaturet er foreløpig kun tilgjengelig i USA, men kommer til resten av verden.

Ingen annonseringsmuligheter

Foreløpig er det ikke mulig å annonsere på Gboard, men historisk sett har Google lagt til annonsemuligheter når bruken øker.

Se Googles video av hvordan tastaturet fungerer her:

Google utvikler hele tiden sine egne produkter, og du kan lese mer om disse her:

Lurer du på noe vedrørende Google eller søk? Kontakt Digital Media Specialist Iselin Stensrud.

Alle illustrasjoner: Google