Vår TV-sjef Thomas Høiby tror TVNorge vil fortsette å holde seertallene sine på bekostning av TV 2.

– Denne helgen var «Neste sommer» det mest sette programmet på kommersiell TV i aldersgruppen 12+, sier Broadcast Director Thomas Høiby.

– I tillegg hadde både «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» og «Helt perfekt» betydelig høyere seertall enn TV 2 hadde på «Robinsonekspedisjonen» og «Det tredje øyet». Høiby mener TVNorge uten tvil er vinneren på søndag kveld. -Jeg tror det vil bli vanskelig for TV 2 å kjempe seg inn på søndagene denne sesongen.

Vintersport er den klare vinneren

Som vanlig er NRK sine vintersportprogrammer på topp, med høye seertall. Vi i Norge elsker skisport på TV.

– Helgens avslutning av VM i skiskyting i Holmenkollen har naturlig nok gitt et større utslag på seertallene på de andre kanalene enn vanlig. Allikevel er jeg bekymret for om TV 2 vil greie å få tilbake seerne på kanalen med de programmene de har nå, selv om de har noen lyspunkter som «Åsted Norge», sier Høiby.

Har «Senkveld» utspilt sin rolle?

– Mye tyder på at «Senkveld» sin glansperiode er over – seerne er blitt eldre og det er færre som ser programmet, kun 440 000 seere så programmet på fredag kveld. Høiby mener «Senkveld» nå er enklere å erstatte på fredag kveld, ettersom seertallene er såpass lave. Tidligere har det vært vanskeligere å tenke seg at programmet skulle byttes ut, siden seerne var mange flere.

– Jeg mener TV 2 bør gire opp nytenkningen betydelig nå.