Hvis nettsiden din ikke er mobilvennlig, vil du nå bli straffet av Google.

En dårlig mobilside er ikke et relevant treff for en bruker som søker på mobil. Nå tar søkegiganten grep for å sikre sine brukere mer mobilvennlige sider. Søkespesialist i Mindshare, Iselin Stensrud, forklarer hva som skjer: – Google vil nå straffe nettsider som ikke er mobilvennlige. De opplever et stadig økende søkevolum fra mobile enheter, og vil sikre at brukerne får best mulig opplevelser gjennom Googlesøk.

– Google gjør nå endringer i sine algoritmer, og konsekvensen av dette er at du som annonsør vil bli hardt straffet dersom nettsiden ikke er optimert for mobil, sier Stensrud. – Disse sidene vil fra uke 17 oppleve en vesentlig dårligere rangering i søkeresultatet. En naturlig konsekvens av det vil være et fall i trafikk til nettsiden.

Søkespesialist i Mindshare, Iselin Stensrud, forteller at Google nå vil straffe nettsider som ikke er mobilvennlige dersom en bruker søker på mobilen.
Søkespesialist i Mindshare, Iselin Stensrud, forteller at Google nå vil straffe nettsider som ikke er mobilvennlige dersom en bruker gjør et søk fra mobiltelefon.

Er du usikker på om nettsidene dine er mobilvennlig kan du teste den her.

Kontakt gjerne Mindshare om du har spørsmål eller trenger råd.