Torsdag deler Mindshare ut prisen Årets medieselger. Juryleder Camilla Torvik (bildet) forteller at de de digitale mediene i år har sterk tilstedeværelse på shortlisten, både Widespace, E24 og Nettavisen har havnet i det gode selskap. Det har også, som i fjor, to av selgerne i JCDecaux.

«Purple People Award» deles ut under Mediedagen 2015 torsdag 15. januar. For ellevte gang kåres årets beste medieselger og juryen har nominert fem personer:

  • Erling Hjorthaug (Widespace)
  • Hanne Hafstad (JCDecaux)
  • Hanne Pedersen (E24)
  • Marius Valle (JCDecaux)
  • Ola Tveit (Nettavisen)

De fleste mediebyråene har vært med i nominasjonsprosessen, og de fem medieselgerne på shortlist har fått nominasjoner fra alle deler av mediebransjen.

Juryleder Camilla Torvik i Mindshare sier: – De nominerte utmerker seg med servicegrad utover det vanlige, og leverer på faglig kvalitet. Profesjonalitet gjennom deling av innsikt er svært viktig. Evnen til å forstå mediets rolle i en større sammenheng og i et paid, owned & earned-perspektiv er også kritisk.

Utendørs og digitalhusene regjerer

De digitale hodene har funnet sin rettmessige plass på shortlist, sammen med JCDecaux. Utendørsbyrået er en gjenganger blant de nominerte (og vinnerne) av PPA. – Det stilles stadig sterkere krav til de digitale selgerne, nå som digitalt er en etablert mediekanal. Her er det stadig flere som leverer på høyt nivå, sier Camilla Torvik.

Ny hederspris

I fjor ble det for første gang bli tildelt en hederspris til en salgsorganisasjon som juryen mener har bidratt ekstra mye til å høyne det mediefaglige nivået i bransjen. I fjor var det JCDecaux som ble roset for sin innsats over mange år. Juryen varsler at det også i år er en salgsorganisasjon som har utmerket seg nok til å få en ekstra anerkjennelse.
Årets jury har foruten Camilla Torvik, Account Director i Mindshare, bestått av Kim Syvaldsen Øren, Account Director i MEC, Cecilie Faye, Daglig leder/COO i Maxus, Marianne Massaiu, Broadcast Manager i MediaCom og Peer Morten Løchting, Account Director i Mindshare.

Tidligere vinnere av prisen er: Heidi Kalmo, Erik Eckbo, Ellen Cabrinetti Meum, Richard Stephen John, Trond Juliussen, Bjørn A. Sandtrøen, Gretha Nicolaysen, Gareth Williams, Siri Børsum og Torgeir Johannessen.